Napisz do nas

Kuchnia francuska

Mięso po francusku

Uznawana za kolebkę sztuki kulinarnej. Kojarząca się od wieków z winem, żabimi udkami i aromatycznymi serami. Serwowana w najlepszych restauracjach, uznawana za symbol elegancji i dobrego smaku, bardzo bogata jednak ciągle się zmieniająca. Kuchnia francuska, marzenie nie tylko smakoszy, ale i także najlepszych kucharzy świata. A jakie miejsce zajmuje w niej mięso? Czy jest równie słynne jak sosy, wina i sery?

czytaj całość

Desery idealne na lato

Żar leje się z nieba, a Ty nie masz akurat niczego słodkiego do kawy? Przygotuj jeden z 5 deserów, które znakomicie sprawdzą się w nawet najbardziej upalne dni lata. Nie wymagające pieczenia przepisy, są łatwe w przygotowaniu, a składniki ogólnodostępne. Mnóstwo świeżych owoców i lekkość formy, to domena większości wakacyjnych deserów. Wypróbuj nasze propozycje i przekonaj się, że letni deser może być znakomitym dopełnieniem każdego spotkania.

czytaj całość

Używamy cookies

Używamy plików cookies aby ułatwić Ci korzystanie z naszych stron www, do celów statystycznych oraz reklamowych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.