Woda jest podstawowym składnikiem wielu potraw i napojów. Jej jakość może znacząco wpłynąć na smak przygotowywanych przez nas dań. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, jak wielką rolę w kulinarnym procesie odgrywa czysta i zdrowa woda. To właśnie dzięki niej nasze posiłki mogą osiągnąć pełnię smaku i aromatu.
Bigos jest znany z naszej kuchni od wieków i wielu Polaków nie wyobraża sobie bez niego Świąt Bożego Narodzenia, ale i innych okazji. Występuje on pod różnymi postaciami. Jak go przygotować? Zapraszam do lektury.
Żar leje się z nieba, a Ty nie masz akurat niczego słodkiego do kawy? Przygotuj jeden z 5 deserów, które znakomicie sprawdzą się w nawet najbardziej upalne dni lata. Nie wymagające pieczenia przepisy, są łatwe w przygotowaniu, a składniki ogólnodostępne. Mnóstwo świeżych owoców i lekkość formy, to domena większości wakacyjnych deserów. Wypróbuj nasze propozycje i przekonaj się, że letni deser może być znakomitym dopełnieniem każdego spotkania.
Nie wiesz jaką potrawę przyrządzić na grillu, aby zachwycić Twoich gości? Znudziły Ci się tradycyjne kiełbaski i karkówki z grilla? Poznaj nasze pomysły na szybkie i łatwe dania, które bez problemu przyrządzisz podczas wiosennego, czy też letniego grilla.
Moda na zdrowy tryb życia opanowała nasze społeczeństwo. Ludzie zaczęli wreszcie o siebie dbać! Stawiają na wysiłek fizyczny i zdrowe odżywianie. Siłownie są przepełnione osobami goniącymi za idealną sylwetką. Restauracje wzbogacają swoje menu o coraz to nowsze, mniej kaloryczne potrawy, skomponowane tylko i wyłącznie z tych najzdrowszych składników. Ostatnio coraz częściej słyszy się o tajemniczych nasionach chia. Są one bardzo doceniane przez pasjonatów zdrowego odżywiania się. Czym jest to spowodowane? Jakie mają właściwości? I co najważniejsze, jakie potrawy można z nimi stworzyć? Na te pytania znajdziecie odpowiedzi w poniższym artykule.
Używamy cookies